Pachete Avantaj
Cumpara si economiseste!
vezi pachetele avantaj

Ultimele promotii

Ce trebuie sa stiu daca vreau sa port lentile de contact?

    Daca ai probleme cu vederea sigur ti-ai pus si tu aceasta intrebare atunci cand te-ai gandit la posibilitatea de a purta lentile de contact, dar ai evitat pentru ca aplicarea lor ti se parea greoaie, intretinerea dificila si costisitoare, la care s-au  mai adaugat si diverse mituri referitoare la infectiile si problemele oftalmologice pe care le poate provoca utilizarea necorespunzatoare a lentilelor de contact.
    Tocmai de aceea trebuie sa te informezi corect despre lentilele de contact si sa te consulti cu specialistul oftalmologul inainte de a lua aceasta decizie. In urma consultatiei, optometristul sau medicul oftalmolog iti va explica cum sa manerezi corespunzator lentilele de contact (aplicarea, indepartarea si ingrijirea lentilelor) pentru a preintampina posibile situatii care sa iti creeze stari de disconfort.

Despre lentilele de contact
    Lentilele de contact sunt dispozitive medicale folosite la corectia unui viciu de refractie al ochiului (miopie, hipermetropie, astigmatism sau presbiopie) si/sau la schimbarea aparenta a culorii ochilor (irisului).

Tipuri de lentile de contact
 • Moi (flexibile), cele mai frecvente: medicale; cosmetice; cosmetice cu dioptrii
 • Dure (rigide) – au o utilizare mai restransa
       
    Lentilele de contact sunt o buna alternativa pentru clasicii ochelari, sunt confortabil de purtat, foarte usor de manevrat si au schimbat viata a milioane de persoane. Purtarea lentilelor de contact iti ofera posibilitatea de a te bucura de libertatea pe care v-o ofera, fie ca vorbim de viata sociala sau de practicarea activitatilor sportive. Lentilele de contact ne ofera o vedere agera si corecta, ofera avantajul unui camp vizual mult mai extins decat cel al ochelarilor datorita faptului ca ele urmaresc miscarile ochiului. In plus, poate fi mentionat si aspectul estetic.
    Dupa frecventa de inlocuire, lentilele de contact se impart in:
 • Lentile de contact zilnice
 • Lentile de contact saptamanale
 • Lentile de contact lunare
    Lentilele de contact zilnice sunt destinate unei singure purtari, se aplica dimineata si se indeparteaza seara, inainte de culcare, urmand ca a doua zi sa se aplice o noua pereche de lentile. Optarea pentru acest tip de lentile este foarte convenabila datorita faptului ca nu este necesara achizitionarea de solutii de intretinere si dezinfectare. Lentilele nu necesita curatare, depozitare si ingrijire zilnica, dupa utilizare fiind aruncate si inlocuite cu altele noi.
     Lentilele de contact saptamanale sunt destinate a fi folosite, dupa cum reiese si din denumire, o perioda de 2 saptamani, in functie de modul de purtare si respectare a conditiilor recomandate de catre producator,
     Lentilele de contact lunare sunt destinate a fi folosite o perioda mai indelungata, in functie de indicatiile fiecarui producator, si necesita un ritual de intretinere si igienizare mult mai riguroas, spre deosebire de lentilele de 1 zi.  Acestea pot fi impartite la randul lor in:
     Lentile pentru purtare zilnica -la sfarsitul zilei inainte de culcare acestea se scot si se pun in recipientul pentru pastrare a lentilelor impreuna cu solutia de intretinere, urmand ca a doua zi sa fie din nou aplicate.
     Lentile pentru purtare extinsa - acestea sunt purtate peste noapte pana la finalul perioadei de purtare conform recomandarii specialistului.
     Datorita inovatiilor din ultimii ani,  a fost posibila creare lentilelor de contact destinate persoanelor care sufera de astigmatism, lentile torice, dar si pentru persoanele afectate presbiopie, care isi pot corecta acum defectul cu ajutorul lentilelor de contact multifocale sau bifocale.
    De asemenea lentilele de contact pot fi:
 • Lentile de contact cosmetice pentru accentuarea sau schimbarea culorii irisului, fara dioptrii
 • Lentile de contact medicale colorate care corecteaza vederea, accentueaza sau modifica culoarea irisulului in acelasi timp.


    Avantajele utilizarii lentilelor de contact sunt multiple:
 • Acuratetea vizuala : camp vizual mult marit fata de ochelari; vederea periferica buna; corectia vederii se realizeaza in orice directie a privirii , deoarece lentila de contact se misca odata cu ochiul; posibilitati de corectie totala a unor vicii de refractie mare (toleranta mare la purtare fata de ochelari).
 • Estetic si medical: Lentilele de contact sunt aproape invizibile; efectul psihologic si estetic (se pot utiliza de la varste foarte mici – 8-10 ani).
 • Rol de protectie: in sport, lentilele elimina posibilitatea ranirii nasului sau ochilor de catre ochelari in cazul unui impact.
 • Comparativ cu ochelarii: lentilele de contact nu sunt afectate atunci cand ploua, ninge sau este frig afara; nu aluneca de pe nas, nu exercita presiune asupra urechilor, nasului sau a tamplelor; se pot purta in combinatie cu orice pereche de ochelari de soare.

Viziteaza magazinul Conga.ro pe ShopMania